Nieuwtjes 2009

December Oktober
Augustus Juli
Juni Mei
April Januari

December

Wat kan de natuur toch mooi zijn als er net verse sneeuw is gevallen.

Oktober

Een van de vele foto's die we van de paddenstoelen in de tuin konden maken deze maand.

Augustus

Een van de eerste foto's van de regenboogborder (hier het stuk van rood naar groen). Het ziet er al goed uit, maar nog niet alles klopt. Het is vooral moeilijk om echte blauwe bloemen te vinden. Heeft er nog iemand tips?

Juli

De rozen snoeien is een prikkelige klus. Klaas ontdekt dat lijfelijk. Alleen is het dit keer geen prik van een doorn, maar van een wesp. In de rozenstruik wordt een kunstig wespennest gebouwd. We volgen de bouw op de voet, de roos moet maar even niet gesnoeid worden.

Juni

In de wei groeien veel madeliefjes en paardenbloemen, dat is dus een lust voor het oog. Daarom maaien we de wei in het voorjaar niet. Op een gegeven moment, als alles uitgebloeid is, moet het toch gemaaid worden. Dat lukt niet meer met de grasmachine, we gebruiken de ouderwetse zeis om het gras te maaien. Het gras laten we drogen tot hooi.

Mei

Dit jaar is er een invasie van distelvlinders in Nederland, doordat het in West-Afrika behoorlijk nat was deze winter (Bron: Trouw). Ook in onze tuin is dat goed te merken, op een gegeven moment telden we wel 25 distelvlinders in ons Nepeta perk.

April

In april zijn we bij diverse kwekerijen geweest om de nieuwe regenboogborder aan te planten. Natuurlijk hebben we ook veel planten van de parkeerplaats gehaald. Als de groente nog niet in de tuin staat mogen de kippen regelmatig over het hele erf lopen. Als wij bezig zijn in de tuin lopen ze graag om ons heen. Bij één kip moet je zelfs uitkijken, waar je graaft. Hij haalt de wormen onder je schep vandaan.

Januari

We hebben onze wilgen voor de eerste keer geknot. De takken hebben we gebruikt om een bladerenmand te maken. Zodat niet alle bladeren op de composthoop hoeven. Hier zie je het resultaat.