Nieuwtjes 2012

Oktober Augustus
Juli Juni
Mei Maart en April
Februari

Oktober

Sinds januari 2009 ligt er een stam van notenboom klaar om er een beeld van te laten zagen. Eindelijk gaat het dan toch gebeuren. Harm Eigenraam maakt er een uil van.

Augustus

Nu zijn we officieel de BraamBoschHoeve. Onze dochter Miranda heeft een bord beschilderd voor bij de weg.

Juli

Om een bijdrage te leveren aan een schoner milieu hebben we op het dak van de schuur zonnepanelen laten plaatsen. Nu mogen de heggen eigenlijk alleen nog geknipt worden als de zon schijnt...

De Windsingelrand achter de berg wordt steeds meer een bostuin. De tijdelijke begroeiing, zoals klimop (Hedra) en smeerwortel (Symphytum) maken plaats voor diverse schaduwplanten: Hosta's, Brunnera's en Pulmonaria's

Juni

De kippen leggen weer veel eieren, het maximum is 9 eieren op een dag. Normaal gesproken leggen ze die in het legnest, maar vandaag vonden we dit ei op wel een hele rare plek.

Vier maaanden na de sneeuw in februari is de oprittuin weer wit, maar nu doordat er bloemen bloeien. Wat de bedoeling is van een witte tuin.

Mei

Soms valt je oog op een mooie compositie. Hier de combinatie van de uien (Allium ‘Mount Everest’) met de geitenbaard (Aruncus dioicus).

Maart en April

Vorig najaar hebben we diverse soorten bollen (1000 in totaal) gekocht, zoals anemonen, tulpen, narcissen en krokussen. In de boomgaard bloeien de witte krokussen (Chrysanthus ‘Ard Schenk’). De narcissen (Yellow Salomer) staan tussen de pachysandra bij de bank in de regenboogtuin.

Februari

Dan wordt het toch nog winter met een mooi pak sneeuw. Dus tijd om de voertafel weer van zolder te halen. Niet alleen mezen maar in totaal tien verschillende vogelsoorten weten dit restaurant te vinden.

De oprittuin, waar we in de zomer mee begonnen zijn om er een witte tuin van te maken, heeft nu wel echt de goede kleur.