Nieuwtjes 2018

Augustus Juli
Maart/ April Februari

Augustus

Het water in de vijver staat al een paar jaar veel te laag naar Klaas zijn zin. Dus dit jaar moet het gebeuren: nieuw folie erin! Dat betekent wel eerst alles eruit. Nu met die droogte heeft het water een goed bestemming. Maar als het water eruit is blijft er een hele laag drab onderin, ook dat moet eruit. En dan alle planten, wat doen we daarmee? Wat een klus!

Er bleken ook heel veel keien in de vijver te liggen. Dat het er zoveel waren, dat wisten we echt niet meer. Ook die moesten er allemaal uit. Na een weekje hard werken kunnen we eindelijk aan de wederopbouw beginnen. Maar ook dat kost menig zweetdruppel. We willen ook nog op vakantie… dus de rand is uiteindelijk nog niet af, maar het water en de planten kunnen erin.

Juli

Het wil maar niet regenen en bij ons staat geen water in de erfsloot. Wij willen niet sproeien met kraanwater, dus het gras verdroogd. Maar gelukkig gaat de boer naast ons beregenen, en pompt water uit de tocht in de sloot. Daar maken we dankbaar gebruik van! We hebben een grote tuin, dus het gras krijgt als laatste wat. Met zulk mooi zonnig weer bloeien de meeste bloemen wel uitbundig.

Maart/ April

Lente: Waar ’s zomers de grassen welig groeien, bloeien nu verschillende soorten narcissen. Ook achter de berg bloeien diverse voorjaarsbloemen. Het seizoen is weer begonnen!

Februari

Storm over Nederland. Ook wij hebben dit keer schade. De muur aan de schuurkant ligt plat. En er zijn een aantal dakpannen van de schuur gewaaid. Wat een puinhoop!