Nieuwtjes 2011

Augustus Juli
Juni Mei
Maart Februari

Augustus

De dakpannen van het huis moeten vervangen worden. Om de nieuwe dakpannen op het dak te tillen komt er een grote kraan. Deze kans kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan. We vragen of we vanuit de kraan overzichtsfotos mogen maken. Dit is het resultaat.

Juli

De buurman heeft als hobby stokrozen vermeerderen. We mogen van hem verschillende planten uitzoeken voor in de rand langs de kas. We hebben van elke kleur vijf planten uitgekozen. Hier zie je het kleurenschema.

Juni

We hadden een broedse Barneveldse kip. En omdat we niet zoveel New Hemshire kippen hadden, leggen we New Hemshire eieren in het nest. De kip had de eerste keer de eieren kapot gemaakt, maar de tweede poging was wel succesvol. Van de zes eieren zijn er vijf uitgekomen. Wat zijn kleine kuikentjes toch schattig.

Mei

De eerste witte planten staan in de opritborder. Het is dit voorjaar schitterend weer om buiten bezig te zijn, maar eigenlijk wel te droog om planten te verpoten. Na het verpoten geven we ze dan ook een flinke plas water.

Maart

Toen de regenboogborder nog grasveld was stonden er in de oprittuin veel planten die voor de regenboogborder gekocht waren. Nu de regenboogborder klaar is, is de oprittuin een rommelborder. Het wordt tijd voor een nieuw plan. Het idee is om er een witte tuin van te maken.

Februari

Tien jaar geleden met twee pollen gewone sneeuwklokjes (Galanthus nivalis) begonnen. Door regelmatig de sneeuwklokje direct na de bloei op te halen en in kleinere groepjes terug te plaatsen krijg je er steeds meer.